IMG_6098.jpg

IMG_6102.jpg

IMG_6104.jpg

 

Keskiviikkona menimme meillä äskettäin aloittaneen opiskelijan kanssa FinFami Keskusliiton järjestämään somekoulutukseen Helsinkiin. Koska meitä finfamilaisia on eri paikkakunnilla ympäri Suomea, oli mahtavaa päästä tapaamaan kollegoita. Meillä oli erityisen innostava kouluttaja Viestintä-Piritta ja kasassa loistava porukka. Iltapäivän aikana ehdimme käydä läpi ihan hurjan määrän erilaisia someen liittyviä asioita.

Halusimme tai emme, sosiaalinen media on nykyään vahvasti arkipäivää niin vapaa-ajalla kuin myös työpaikoilla. Päällimmäisenä koulutuksesta jäikin mieleen se, että meidän yhdistyksenä tulisi olla läsnä somessa ja jakaa asioita niin yhteistyötahojen kuin myös yksilöiden kanssa. Keskusliiton toiminnanjohtaja Pia Hytönen avasi koulutuksen puheenvuorollaan ja innosti kaikkia toimimaan ja tuomaan FinFamin toimintaa ihmisten tietoisuuteen.

Lisäksi opimme, että tärkeintä somessa ei ole näyttää täydelliseltä tai luoda virheetöntä sisältöä, vaan kokeilla ja oivaltaa, ja erityisesti uskaltaa. Ei kannata pelätä epäonnistumista, sillä somessa lähes kaikki on sallittua - kunhan tietysti pysytään asiallisina ja hyvän maun rajoissa.

Jos haluat olla erityisen trendikäs somessa, tällä hetkellä muodissa ovat mustavalkokuvat ja tummat sävyt, aitous ja spontaanius sekä videot. Kokeilemalla kaikkea uutta ja erilaisia tyylejä herätät Instagram-tilisi tai Facebook-sivusi eloon.

Rentouttavaa viikonloppua!

 

Johanna Huuhtanen

Omaisohjaaja

 

SEURAA MYÖS MEITÄ SOMESSA: FACEBOOK / TWITTER / INSTAGRAM